Moderní bydlení přináší sebou i nové trendy a to, co bylo ještě před nedávnem pouze snem, či vizí spatřenou v Holywoodských filmech. Nestandardní prvky bydlení, jsme mohli také spatřit ve filmech za vlády jedné strany, kdy luxus, nám byl představován, jako cosi, co je symbolem kapitalistického úpadku a konzumního života. Jedním z takových symbolů, luxusu, až nevkusu, byly bazény, myšleno bazény u domků, vil a vilek. Soudruzi měli zřejmě představu, že socialistický pracující má právo, pouze na veřejnou plovárnu, kde by měl se svými soudruhy vyprávět o úspěších dané hospodářské pětiletky.

pohoda

Nic proti veřejným plovárnám, právě naopak, ale se změnami politického prostředí po listopadu 1989, došlo postupně i k uvolňování odvahy privátních stavbařů se z potupné uniformity socialistické výstavby na vesnici začaly prosazovat individuální trendy ve výstavbě rodinných domů, ale zde to občas nebylo v úplném souladu s extravilánem, ale znovu nabytá svoboda a v některých případech rychle nabyté finanční prostředky, vedly k až nevkusným kreacím a vypadalo to, že někteří architekti, po nabytí tvůrčí svobody, sice roztáhli, křídla fantazie, ale zapomněli na respekt vůči tradicím místa, okolí a okolní výstavby. Dnes již mnohde chátrající osady ve stylu, pojmenovaném podnikatelské baroko, jsou toho němým důkazem, ale v kontextu toho, že se lidem po desetiletích povedlo, svobodně vydělávat a umožněna touha se odlišovat, která vedla až k těmto architektonickým excesům, je toto pochopitelné.

voda

Co však spojovalo, nové i staré domkaře, bohaté i chudé, byla touha po vzoru z odkoukaných filmů, vlastnit bazén. Obrovský boom v prodeji a výstavbě bazénů, vedl často až k úsměvným realizacím, ale jak již to bývá, časem se oddělilo zrno od plev a na trhu zůstaly jen skutečně profesionální společnosti, které dokážou splnit, téměř jakékoliv přání zákazníka. Stejně tak naše společnost, která nabízí kompletní sortiment bazénových potřeb, jako chemii, písek do pískových filtrací https://www.chlorito.cz/pisek-do-piskovych-filtru, krycí plachty a další nepřeberné množství sortimentu, jehož seznam k orientaci naleznete na našich webových stránkách.