Saláty máme obvykle spojené se zdravou stravou, která nechutná příliš dobře a proto saláty jíme jen, pokud se snažíme zhubnout. Saláty ale přitom mohou chutnat opravdu skvěle a pokud vyzkoušíte některý z těchto, uvidíte, že je budete pravidelně zařazovat do svého jídelníčku.

V různých zemích světa se jí různé saláty. Mohou být pro vás skvělou inspirací pro to, co si můžete připravit doma, když budete mít chuť na porci zeleniny.

 

caprese

 

Coleslaw

Coleslaw je tradiční americký salát, který se rozšířil do celého světa. Podává se většinou jako příloha, nejčastěji k smaženému či grilovanému masu. Hlavními ingredienci je zelí nakrájené na malé kousky, mrkev, zakysaná smetana nebo podmáslí, majonéza, ocet, cukr a případně další koření a dochucovadla.

 

Caesar salát

Tento salát je snad nejpopulárnějším salátem a světě. Má dlouholetou tradici a v různých restauracích ho najdete v nejrůznějších variantách. Tradiční caesar salát se však skládá ze salátových listů, nejčastěji listů římského salátu, ke kterým se přidají do zlatova opečené krutonky, parmazán, vejce a také tradiční zálivky.

 

řecký salát

 

Řecký salát

Pokud máte rádi řeckou kuchyni, dozajista si zamilujete i řecký salát. Jedná se totiž o salát, který v sobě snoubí dokonalé spojení řeckých, autentických chutí. Základem jsou čerstvá rajčata, okurka nakrájená na větší kousky a červená cibule. Další ingredience se přidávají podle toho, v jakém regionu se podává. Dalšími ingrediencemi může být třeba paprika, olivy nebo tradiční řecký sýr feta. Jako dresink se používá olivový olej, ocet nebo citrónová šťáva.

 

Caprese

Tento salát v sobě zase snoubí všechny italské chutě. Původní recept je velmi jednoduchý ale také mimořádně chutný. Zralá rajčata se nakrájí na plátky a přidá se čerstvá mozzarella, rovněž pokrájená na plátky. Tyto ingredience se doplní čerstvou bazalkou. To vše se doplní jen kvalitním olivovým olejem.