Do Chorvatska už v minulosti zamířila celá řada Čechů a toto se tam stalo jednou z nejvýznamnějších destinací, do nichž našinci mířívají. A je to vlastně naprosto logické. Protože máme tuto zemi v dnešní globalizované době takřka na dosah ruky a přitom nám tato může nabídnout i spoustu toho, co u nás nemáme. Ač je geograficky blízko, je v tolika ohledech tak odlišná od naší vlasti! A přitom zároveň i dost stejná na to, abychom se v ní necítili nějak nepatřičně.
cesta u moře

Netřeba se snad ani příliš rozepisovat o tom, proč našinci do této země míří, proč si ji tolik oblíbili. Znáte to určitě i sami.

Kromě toho, že leží Chorvatsko poměrně blízko, má i nejednu další přednost, kterou našinci nemohou neocenit. Namátkou si zmiňme třeba

-snadnou dopravu tam a zpět

-tamní i pro našince přijatelné ceny

-velké množství ubytování, z něhož si vybere snad každý

-časté české zázemí na klíčových plážích

-krásnou přírodu

-moře

-příjemné obyvatelstvo

A ani tím to určitě ještě nekončí, jistě by se v tomto výčtu dalo pokračovat. Což už ale přenechám spíše různým turistickým průvodcům a cestovním kancelářím.
západ slunce

Ovšem jak se do toho Chorvatska nejlépe dostat? Který způsob dopravy zvolit? Abychom si užili .

-Nabízí se cesta vlastním automobilem; ovšem podíváte-li se na mapu, snadno zjistíte, že je to přece jenom vcelku daleko a řízení po tak dlouhou dobu by nebylo nijak záživné a příjemné.

-Dá se tam letět i letadlem, což je o poznání pohodlnější, ovšem – jak zřejmě správně tušíte – také dražší. A kdo by tratil více, než musí, že?

-Anebo se nabízí autobus. Což je zřejmě to nejideálnější kompromisní řešení. Takový autobus je přece rychlý, pohodlný a bezpečný zároveň.

Takže nejspíše zvolíte autobus. Ovšem ten do oné země pochopitelně nejezdí jen jeden jediný a je tak možno i nutno si vybrat z povícero dopravců. A který že je ten nejlepší?

No přece ten, který prodává jízdenky za nepřemrštěné ceny a není ani žádnou „nízkonákladovou variantou“ nabízející pouze hororovou cestu s vidinou několika ušetřených korun.

A tak si stačí jenom vybrat toho pravého přepravce, koupit si jízdenku či jízdenky a ve stanoveném termínu vyrazit vstříc novým zážitkům. Do země, kde už byl z našinců kdekdo. A určitě ne omylem.